Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rubinowy jogurtowiec z ananasami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

delicje 1 op.
budyń śmietankowy 2 op.
galarteka wiśniowa 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
jogurt grecki 1 op.
ananas 1 op.
sok bananowy 1 owoce leśne

Przepis i sposób przygotowania na: rubinowy jogurtowiec z ananasami

Na dnie formy ułożyć delicje, zagotować 3/4 pysia, w pozostałej części rozpuścić budynie, wlać je do gotującego się pysia i zrobić rubinowy budyń, którym zalać delicje, pozostawić do ostygnięcia. Odcedzić ananasy, sok zagotować, dodać galaretkę wiśniową i 2 łyżeczki żelatyny, rozpuścić, schłodzić i wymieszać z jogurtem greckim, dodać krojone ananasy i wylać na masę budyniową. Gdy zastygnie polać pozostałą częścią galaretki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 01.07.2011 21:13
fajny
Pola2 03.05.2011 20:45
piękny kolor
bejciu24 02.05.2011 19:41
piękny kolor
halina17 02.05.2011 17:44
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak