Sposób przygotowania

Najpierw robimy spód, czyli ciasto na biszkopt. Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Żółtka natomiast mieszamy z octem i proszkiem do pieczenia. Mieszamy z ubitymi białkami, delikatnie dodając mąkę. Powstałą masę wykładamy w brytfance prostokątnej, posmarowanej wcześniej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. NAstępnie zalewamy kawę rozpuszczalną i czekamy aż wystygnie. W tym czasie robimy masę. Ucieramy w mikserze 2 żółtka z dwoma łyżkami cukru pudru. Osobno ubijamy w mikserze śmietankę kremówkę 30% (2 opakowania). Gdy zrobi sie bardzo gęsta, dodajemy 2 serki mascarpone i mieszamy.Dodajemy powstałą masę do żółtek z cukrem i mieszamy w mikserze. Następnie ostudzoną kawę mieszamy z rumem. Gdy biszkopt się upiecze i wystygnie, nakładamy na niego pierwszą warstwę masy, następnie moczymy biszkopty w kawie i alkoholu i układamy na wartwie masy. Potem nakładamy druga warstwę masy i posypujemy migdałami. Gotowe! Rozpływa się w ustach;)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !