Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka delikatnie tłuczemy i doprawiamy solą, pieprzem, oregano, i curry. Następnie wrzucamy je na rozgrzaną patelnie z oliwą i dusimy pod przykryciem. Ziemniaczki kroimy na małe ćwiartki i w brytfance marynujemy z oliwą, bazylią, solą i czerwoną papryką w proszku. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 25 minut. Pieczarki kroimy w paski, doprawiamy pieprzem oraz tymiankiem, a cebulę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami smażymy na maśle.Gdy piersi będą zrumienione z obydwu stron dodajemy do nich pokrojoną w krążki cebulę. Następnie zagęszczamy powstały sos śmietaną. Na koniec można położyć na filetach cienkie plastry mozzarelli, będą idealnie współgrały z bazylią na ziemniaczkach;) Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy przepis...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !