Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w ziołach w sosie śmietanowym z nutką curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 kg
pieczarki
cebula
curry
oregano
pieprz
bazylia
tymianek
śmietana 18 proc
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w ziołach w sosie śmietanowym z nutką curry

Piersi z kurczaka delikatnie tłuczemy i doprawiamy solą, pieprzem, oregano, i curry. Następnie wrzucamy je na rozgrzaną patelnie z oliwą i dusimy pod przykryciem. Ziemniaczki kroimy na małe ćwiartki i w brytfance marynujemy z oliwą, bazylią, solą i czerwoną papryką w proszku. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 25 minut. Pieczarki kroimy w paski, doprawiamy pieprzem oraz tymiankiem, a cebulę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami smażymy na maśle.Gdy piersi będą zrumienione z obydwu stron dodajemy do nich pokrojoną w krążki cebulę. Następnie zagęszczamy powstały sos śmietaną. Na koniec można położyć na filetach cienkie plastry mozzarelli, będą idealnie współgrały z bazylią na ziemniaczkach;) Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.05.2011 08:50
ciekawy przepis...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak