Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1/2 l.
czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
spirytus 0,2 l
wiśnie bez pestek duży słoik
kisiel wiśniowy
polewa czekoladowa
wisienki koktajlowe
biszkopt ciemny 2 szt.
biszkopt jasny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tort czekoladowy

śmietankę podgrzać dodać pokruszoną czekoladę i mieszać trzepaczką aż się rozpuści,schłodzić najlepiej przez noc rano ubić na sztywno wymieszać ze spirytusem,wiśnie odcedzić,sok zagotować i zagęścić kisielem rozmieszanym w małej ilości wody,dodać wiśnie i wymieszać,ciemny biszkopt posmarować masą wiśniową i odstawić do zastygnięcia posmarować 1/3 masy czekoladowej i przykryć jasnym biszkoptem posmarować kolejną częścią masy wyrównać i przykryć ciemnym biszkoptem schłodzić i polać polewą czekoladową i pozostałym kremem i przybrać wisienkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 21.07.2013 21:57
muszę spróbować
Rybciia 07.02.2012 21:59
świetny
Motorek 27.09.2011 10:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak