Sposób przygotowania

Schab pokroić w plastry i roztłuc na cienko (jak na kotlety schabowe). Lekko posolić z obu stron. Obsypać majerankiem i pietruszką stronę wewnętrzną plastra schabu. Na to położyć mały ogórek konserwowy, kawałeczek sera żółtego i łyżeczkę pieczarek (wcześniej zarumienionych na margarynie). Całość zawinąć w roladkę. Można spiąć wykałaczką.
Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, na dnie polać trochę oliwą lub olejem (aby roladki nie przykleiły się do dna). Położyć roladki. Wszystkie na wierzchu oprószyć majerankiem i pietruszką suszoną. Folię aluminiową szczelnie zawinąć.
Piec w piekarniku 175 st. C, 50 minut

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ola2733

    Dziś wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !