Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjna zupa miso

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miso 2 łyżki
pieczarki 5 szt.
olej sezamowy 1 łyżka
kukurydza(kolby) 2 szt.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjna zupa miso

w garnku rozgrzać olej cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić dolać 2 szklanki wody,rozpuścić pastę miso w 1/2szkl.wody wlać do garnka wymieszać i całość zagotować,zmniejszyć ogień dodać oczyszczone kolby kukurydzy,pieczarki lub inne grzyby np.suszone tylko muszą być uprzednio namoczone oczyszczone i pokrojone w cienkie plasterki i dodać do zupy,następnie dodać pokrojony w kostkę ser tofu,danie podawać z dodatkiem ugotowanego jajka na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 17.08.2013 00:37
ciekawa zupa a ta pasta też nie jest mi znana
Angelika10 19.11.2011 20:38
Musi być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak