Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier pół szklanki
mąka krupczatka 1/4 szklanki
mąka pszenna pół szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
bita śmietana 1 opakowanie
cukier puder wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa

Jajka zmiksować z cukrem. Miksując dalej dodać do tego pozostałe składniki. Masę wlać na blachę. Brytfanna powinna być wyłożona folią aluminiową. Piec ok. 12-13 minut w temp. 180 stopniach. Wyjąć ciasto i zwinąć z folią w rulon. Jak ostygnie rozwinąć, i posmarować bitą śmietaną i zwinąć w rulon. Posypać np. cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.07.2011 09:30
do wypróbowania....
malaczarna23 01.06.2011 21:35
pyszne
gosia47-47 05.05.2011 20:27
uwielbiam rolady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak