Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pokusa Janssona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/4 kost.
cebula 2 szt.
ziemniaki 1 kg.
śmietana 30% 2i1/4 szkl.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: pokusa Janssona

naczynie żaroodporne wysmarować masłem a resztę masła stopić w garnku,cebulę obrać i pokroić w podłużne kawałki i usmażyć na patelni na złoty kolor,ziemniaki obrać umyć i zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane,następnie przelać je wodą aby wypłukać skrobię,nagrzać piekarnik do 190st.i układać w naczyniu warstwami kolejno ziemniaki połowę,cebulę i rybę każdą warstwę doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem,na ostatnią warstwę wyłożyć ziemniaki i polać stopionym masłem wstawić do piekarnika na 10min.po tym czasie wyjąć i wlać połowę śmietany i wstawić na kolejne 10min.do piekarnika,ponownie wyjąć i wlać resztę śmietany wstawić do piekarnika i jeszcze piec ok.30min.podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 16.05.2013 21:58
Ciekawy przepis
jeta72 13.11.2011 23:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak