Sposób przygotowania

naczynie żaroodporne wysmarować masłem a resztę masła stopić w garnku,cebulę obrać i pokroić w podłużne kawałki i usmażyć na patelni na złoty kolor,ziemniaki obrać umyć i zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane,następnie przelać je wodą aby wypłukać skrobię,nagrzać piekarnik do 190st.i układać w naczyniu warstwami kolejno ziemniaki połowę,cebulę i rybę każdą warstwę doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem,na ostatnią warstwę wyłożyć ziemniaki i polać stopionym masłem wstawić do piekarnika na 10min.po tym czasie wyjąć i wlać połowę śmietany i wstawić na kolejne 10min.do piekarnika,ponownie wyjąć i wlać resztę śmietany wstawić do piekarnika i jeszcze piec ok.30min.podawać na ciepło.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !