Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z karotką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 50 dag
sól
pieprz
zioła świeże lub suszone
olej 1 łyżka
marchewka karotka
groszek zielony 1 puszka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z karotką

Mięso umyć, dokładnie osuszyć, pokroić na porcję. Swieże zioła starannie umyć, osączyć, posiekać. Suszone pokruszyć, zmieszać z solą, pieprzem i olejem, natrzeć kawałki mięsa. Usmażyć cielęcinę na patelni bez tłuszczu. Marchewkę i groszek ugotować, wyłożyć na talerz, położyć na wierzchu wiórki masła. Na warzywach położyć mięso, posypać ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 29.06.2012 13:41
mniam
marzenciak1985 29.06.2012 13:38
mniam
angelisiak 02.05.2012 16:50
brzmi smacznie
Marzena34 28.04.2012 14:27
pyszne
ewaa 19.04.2012 21:03
pyszne
gacopierz23 17.05.2011 20:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak