Sposób przygotowania

jablka obieramy i ucieramy na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku.
Ciasto: do 3 szklanek mąki wbijamy 2 zóltka i 1 cale jajko, dodajemy 0,5 kostki masła i 10 dag margaryny, szklankę cukru, 4 łyzki śmietany i 1,5 łyzeczki proszku do pieczenia, całosc zagniatamy i dzielimy na 2 czesci. 1 wałkujemy i wykładamy na blaszce, posypujemy bułka tarta i wykladamy jabłka, wałkujemy i ukladamy drugą czesc iasta - przykrywamy jablka. nakłuwamy od góry widelcem i pieczemy ok 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    nie ma jak pyszne tradycyjne ciasta :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszna!
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciasto ogólnie lubiane....
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Identyczniy robiła moja babcia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ciepla szarlotke potrafie prawie cala zjesc, moje najlepsze ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !