Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka

jablka obieramy i ucieramy na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku.
Ciasto: do 3 szklanek mąki wbijamy 2 zóltka i 1 cale jajko, dodajemy 0,5 kostki masła i 10 dag margaryny, szklankę cukru, 4 łyzki śmietany i 1,5 łyzeczki proszku do pieczenia, całosc zagniatamy i dzielimy na 2 czesci. 1 wałkujemy i wykładamy na blaszce, posypujemy bułka tarta i wykladamy jabłka, wałkujemy i ukladamy drugą czesc iasta - przykrywamy jablka. nakłuwamy od góry widelcem i pieczemy ok 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 12.12.2012 21:29
ciepla szarlotke potrafie prawie cala zjesc, moje najlepsze ciasto
ewaa 09.01.2012 18:32
pyszna :)
BernadettaP 06.12.2011 18:56
uwielbiam :)
Rybciia 01.08.2011 13:00
moje ulubione
caroline1983 15.06.2011 15:59
Identyczniy robiła moja babcia
misia53 16.05.2011 00:08
ciasto ogólnie lubiane....
Mysiunia 11.05.2011 18:27
pyszna!
Misiabe 02.05.2011 13:29
nie ma jak pyszne tradycyjne ciasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak