Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agnieszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 20 dag
truskawki 50 dag
cukier 20 dag
cukier waniliowy
białko 2 szt.
sok z cytryny 1/2 szt.
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Agnieszka

Tortownicę natłuścić iwyłożyć biszkoptami. Pozostałe pokruszyć i wypełnić nimi wolną przestrzeń. Truskawki oczyścić, osuszyć i pokroić na połówki lub ćwiartki, wymieszać z połową cukru, wyłożyć na biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodać cukier i cukier waniliowy, wyłożyć na truskawki. Wstawić do nagrzanego piekarnika (160-180 stopni) i piec do chwili, gdy piana nabierze jasnozłotego koloru.
Zamiast truskawek można wykorzystać inne owoce sezonowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.10.2012 20:04
skąd taka nazwa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak