Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą - odsmażane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2
sól szczypta
woda letnia 0.5 szkalnki
mięso 40 dag
kapusta kiszona 20 dag
cebula 3
przyprawy
jajko
masło roślinne

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą - odsmażane

Do maki wbijamy 2 jajka, lekko solimy i pomału dolewamy wodę - zagnoiatamy ciasto. Wałkujemy je wykrawamy krązki, wkładamy trochę farszu i lepimy. gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyzki oleju do miękkosci
farsz: mięso gotujemy do miękkosci - kapuste rónież, cebule smażymy na margarynie. Przez maszynke przepuszczamy mieso, kapuste i usmażoną 1 cebulę, dodajemy jajko i przyprawy do smaku.
na patelni rozpuszczamy 2 łyzki masła, wrzucamy pokrojone 32 cebule i smażymy, wrzucamy na patelnie ugotowane wczesniej pierogi i całosc razem podsmażamy - jemy gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 13.12.2012 19:00
pyszne danie
Mariusz17 10.12.2011 07:49
też takie robię
Tika4444 13.11.2011 09:49
pyszne pierożki
mic 21.09.2011 19:00
takie lubie najbardziej
berys18 20.08.2011 14:22
ale pyszności
dorotka0000025 29.05.2011 13:28
musi byc dobre
dorotka0000025 29.05.2011 13:28
musi byc dobre
agnieszka137 02.05.2011 10:54
smaczne, moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak