Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2
sól
woda letnia 0.5 szkalnki
mięso 80 dag
jajko
cebula 1
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

cebule kroimy w gruba kostke i smazymy na lyzce margaryny,m następnie przepuszczamy przez maszynkę razem z ugotowanym mięsem. Wbijamy 1 jajko, doprawiamy pieprzem, solą i kucharkiem - mieszamy. Do maki wbijamy 2 jajka, lekko solimy i pomału dolewamy wodę - zagnoiatamy ciasto. Wałkujemy je wykrawamy krązki, wkładamy trochę farszu i lepimy. gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyzki oleju do miękkosci

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak