Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z grilla marynowana w soku jabłkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba nototenia 3 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z grilla marynowana w soku jabłkowym

Ryby oczyścić. Jedno jabłko zetrzeć na tarce i odstawić, po ok pół godziny wycisnąć z niego cały sok do miseczki. Polać nim ryby i odstawić na trochę, od czasu do czasu obracać kiedy sok spłynie. Posypać ryby przyprawą do ryb solą i pieprzem do smaku skropić oliwą i piec na grillu w odpowiedniej kratce do ryb. Lub na grillu elektrycznym. Pozostałe 2 jabłka pokroić na grube plastry, skropić oliwą i upiec też na grillu, podawać jako dodatek.
Można podać z ryżem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 30.05.2011 11:15
nigdy nie jadłam ;-(
Misiek1 02.05.2011 12:16
Koniecznie muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak