Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3,5 litra
cukier 2,5 szklanki
ocet 2,5 szklanki
sól 2 łyżeczki
papryka 5 kg
olej 10-12 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Wodę zagotować z cukrem, octem, solą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Paprykę porcjami wrzucać na wrzącą wodę na minutę, gorącą od razu upychać w słoikach, zalewać gotującą zalewą, na wierzch wlewać łyżkę oleju, zakręcać i stawiać do góry dnem aż do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak