Sposób przygotowania

Ciasto :
margarynę utrzeć z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym ,dodać mąkę, proszek do pieczenia,sól,żółtka i śmietanę ,zagnieść ciasto i schłodzić .Po około 1 godzinie ciasto podzielić na dwie części ,jedną wyłożyć dno wysmarowanej formy ,na ciasto wyłożyć nadzienie z rabarbarem ,na to piana z białek i porwana reszta ciasta.

Nadzienie:
Rabarbar pokroić w mniejsze kawałki ,dodać dżem ,cukier ,rodzynki,1 szczyptę soli i starte suchary ,wszystko dokładnie wymieszać .

Piana:
4 białka ubić z 1/2 szklanki cukru na sztywną bezę .

Ciasto piec około 50 min w gorącym piekarniku ,po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetycznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetycznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Nieźle to wykombinowałaś:)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię kombinować :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !