Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone nadziewane jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1,5 łyżki
płatki owsiane 4 łyżki
pestki słonecznika 1 łyżka
daktyle 55 g
orzechy laskowe 20 posiekane
cukier brązowy 1 łyżka
jabłka 4 do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone nadziewane jabłka

Nagrzać piekarnik do temp 180stC.
Miód podgrzać w małym garnuszku o grubym dnie. Dodać płatki owsiane i gotować 2-3 minuty, aż płatki wchłoną miód. Zdjąć z ognia i dodać pozostałe składniki.
Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i dolać nieco wody, środek każdego jabłka napełnić masą. Piec przez 40 minut aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak