Sposób przygotowania

Pasta z suszonych pomidorów (u mnie pesto rosso : z suszonymi pomidorami, serem Gouda, ziarnem słonecznika, czosnkiem i bazylią)

Pomidory kroimy na połówki, wydrążamy miąższ, smarujemy wewnątrz pastą z suszonych pomidorów.

Następnie pomidory układamy do naczynia żaroodpornego skórką do góry. Pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok 10-15 minut, wyjmujemy, odstawiamy do ostygnięcia.

Przygotowujemy sałatkę, mieszamy majonez z sokiem z cytryny, dodajemy odsączonego tuńczyka, oliwki pokrojone w krążki, kiełki, przyprawiamy solą, pieprzem.

Wystudzone pomidory układamy na talerzu, faszerujemy je przygotowaną sałatką, dekorujemy paseczkami suszonych pomidorów, bazylią, oliwkami.

Pyszna przekąska!!! Może na wielkanocny stół ? :)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    wyglądają rewelacyjnie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetna propozycja
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !