Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka, oliwek i kiełków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 duże
pasta z suszonych pomidorów 4 łyżeczki
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
tuńczyk w sosie własnym 0,5 puszki
oliwki 100 g
bazylia
sól
pieprz
suszone pomidory 2 (w oleju)
kiełki lucerny

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka, oliwek i kiełków

Pasta z suszonych pomidorów (u mnie pesto rosso : z suszonymi pomidorami, serem Gouda, ziarnem słonecznika, czosnkiem i bazylią)

Pomidory kroimy na połówki, wydrążamy miąższ, smarujemy wewnątrz pastą z suszonych pomidorów.

Następnie pomidory układamy do naczynia żaroodpornego skórką do góry. Pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok 10-15 minut, wyjmujemy, odstawiamy do ostygnięcia.

Przygotowujemy sałatkę, mieszamy majonez z sokiem z cytryny, dodajemy odsączonego tuńczyka, oliwki pokrojone w krążki, kiełki, przyprawiamy solą, pieprzem.

Wystudzone pomidory układamy na talerzu, faszerujemy je przygotowaną sałatką, dekorujemy paseczkami suszonych pomidorów, bazylią, oliwkami.

Pyszna przekąska!!! Może na wielkanocny stół ? :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.08.2012 01:19
Wyglądają wspaniale.
Kate131 03.07.2011 10:07
świetna propozycja
stokrotka 18.06.2011 23:44
mniam...
jolaxa 17.06.2011 21:51
pycha
oliwkowa
oliwkowa 04.06.2011 17:51
Mniam mniam
Nina7 02.05.2011 13:17
wyglądają rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak