Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa po bolońsku z pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron lazania 200 g
makaron świderki 200 g
mięso mielon 500 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
woda 250 ml
pomidory 3 duże
ser żółty 100 g
\"danie ze smakiem\" 1 Zapiekanka makaronowa po bolońsk
przyprawa 2 łyżki suszone pomidory z czosnki
sól
pieprz
pietruszka posiekana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa po bolońsku z pomidorami

Makarony gotujemy w ososlonej wodzie, na półtwrdo.
Mięso mielone podsmażamy na oleju z czosnku dodajemy kilka ząbków ze słoiczka, przyprawiamy pieprzem.
Do mięsa dodajemy przecier pomidorowy, 2 pomidory pokrojone w kostkę (bez skórki i miąższu), 250 ml wody, 1 łyżke przyprawy \"suszone pomidory z czosnkiem i bazylią\" i przyprawę \"Zapiekanka makaronowa po bolońsku\".

Do naczynia żaroodpornego układamy makaron lazania, połowę farszu mięsnego, makaron świderki, resztę farszu mięsnego. Na górę ukladamy plastry sera i plastry pomidora, posypujemy 1 łyżką przyprawy \"suszone pomidory z czosnkiem i bazylią\" oraz posiekaną pietruszką.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180stopni ok 25 minut.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.01.2012 10:53
pychota
Justyna223 01.08.2011 11:15
wygląda smacznie
Kate131 03.07.2011 10:06
uwielbiam takie zapiekanki
agnieszka137 01.05.2011 23:39
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak