Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
bułka czerstwa 1
mleko
cebula 2
masło do smażenia
jajko 2
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 0,5 kg
parówki 3-4

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z parówką

Bułkę namaczamy w mleku.

Jedną cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na maśle. Wyciśniętą bułkę i cebulę dodajemy do mięsa, wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

Pieczarki kroimy w plasterki, a drugą cebulę w kosteczkę i razem smażymy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Parówki obsmażamy z każdej strony na patelni. Przekrawamy wzdłuż i na pół. Każdą zawijamy w plasterek żółtego sera.

Porcję mięsa spłaszczamy, nakładamy na nią pieczarki z cebulą oraz parówkę w serze i formujemy w kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni. Podsmażone kotlety dusimy jeszcze chwilę pod przykrywką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak