Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w kostkę, polewamy olejem z czosnku, dodajemy kilka ząbków zw słoiczka, przyprawiamy pieprzem, mieszamy, odstawiamy.

Cebulkę kroimy kosteczkę, podsmażamy na oleju, jak cebulka zmięknie dodajemy ryż podsmażamy na mocnym odniu ok 3 minutek, ryż zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem do całkowitego wchlonięcia wody.

Przygotowujemy sos: rozpuszczamy w rondelku masło, dodajemy mąkę energicznie mieszając zalewamy mlekiem wymieszanym z \"daniem ze smakiem\", gotujemy na małym ogniu dość często mieszając, aż sos zgęstnieje.

Kurczaka podsmażamy na patelni na mocnym ogniu, jak zacznie się przypiekać zalewamy go sosem prowansalskim, dusimy ok 5 minut. Pod koniec dodajemy posiekaną pietrszkę.

Do miseczki układamy ryż, na górę kawałki kurczaka z sosem, dekorujemy zieleniną i rzodkiewką. Pyszne danie!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !