Sposób przygotowania

Za pomocą miksera utrzeć miękkie masło z cukrem na gładką masę. Wbijać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Dodać skórkę startą z cytryn i sok cytrynowy, wymieszać i dodać mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli, wymieszać łyżką i przełożyć do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej mielonymi migdałami.
Piec w 180 stopniach około godziny.

Skórkę startą z cytryny wymieszać z sokiem z cytryny, dodać cukier puder i podgrzać.
Cieplą polewą pokryć upieczone ciasto, udekorować płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Milutki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    palce liząc
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    tak wiosennie wygląda z tymi migdałowymi kwiatkami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    migdałowe płatki jak kwiatki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo podobają mi się te kwiatki z migdałów. Świetny pomysł na ozdobę ciasta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !