Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy do niej pokrojoną w kosteczkę cebulę i ją rumienimy. Do cebuli dodajemy: chili, imbir, garam masala, kurkumę, paprykę, kurma powder, kolendrę, goździki, kardamonu i sól i smażymy przez 2 minuty.

Kurczaka kroimy w kostkę, w rzucamy go oraz pastę czosnkową do cebuli z przyprawami i smażymy przez 10 minut na małym ogniu.

Wlewamy pomidory i smażymy kolejne 10 minut (aż zaobserwujemy, że olej z zalewy oddziela się od pomidorów).

Ugotowany ryż wrzucamy na patelnię i dokładnie mieszamy ze wszystkim.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !