Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie musztardowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4
Musztarda miodowa Prymat 3 łyżki
woda 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
zioła do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie musztardowym

Musztardę wymieszać z wodą, drobno posiekanym (lub przepuszczonym przez praskę) czosnkiem i ulubionymi ziołami.

Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim kurczaka i piec w piekarniku przez 15 minut w 200C.

Następnie obniżyć temperaturę do 175C i polać mięso musztardowym sosem i piec następne 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak