Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
ser żółty 8 plastrów
szynka 4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko 1-2
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
papryka do smaku
cząber do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu z kurczaka

Umyte i osuszone piersi rozkrawamy na kotlety i lekko rozbijamy.

Mięso przyprawiamy Kucharkiem, czosnkiem i papryką. Kładziemy plasterek szynki oraz 2 plasterki sera i zwijamy w rulonik.

Mąkę mieszamy ze szczyptą Kucharka, czosnku, papryki oraz cząbru. Mięso najpierw obtaczamy w mące z przyprawami, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu bułce tartej.

Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak