Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez z białek babciny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 sztuka
olej 1 szklanka
musztarda 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez z białek babciny

Białko ubić, dodać sól, cukier, musztardę i kwasek cytrynowy- ciągle ubijając.
Do piany dodawać po kropli rozgrzany olej, ciągle mieszając aż zgęstnieje.
Majonez doprawić solą, pieprzem i majerankiem.

Podawać do dań z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.07.2012 23:36
super
Łukasz15 08.07.2012 13:17
Super
Urszula5 20.05.2012 23:15
własny najlepszy
kanu83 04.04.2012 18:30
extra
Dorian 13.02.2012 08:11
super
ewaa 08.01.2012 13:43
zabieram przepisik ;p
ladymoon
ladymoon 27.12.2011 00:07
musi byc pyszny
magical66 14.12.2011 10:37
fajny przepis
IKrakowianka 07.12.2011 18:00
super!!
ziutula
ziutula 02.10.2011 15:46
domowe to domowe...
Wacław 25.09.2011 10:17
najsmaczniejszy to na pewno swojski !
piotereq 30.08.2011 14:46
fajny
piotereq 30.08.2011 14:45
fajny
joanna77 04.08.2011 18:43
fajny taki majonez
anja3107 13.07.2011 22:07
super
Ania67 19.06.2011 14:02
super przepis
Dorota59 04.06.2011 15:31
też taki robiłam, ale teraz już kupuję gotowy
dorotka0000025 21.05.2011 12:11
pycha
Justyna Jussstiii 13.05.2011 09:28
pycha
Kuchareczekjeden 02.05.2011 13:11
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak