Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 60 dkg
pieczarki 40 dkg
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
koper 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka pieczeniowa 1 sztuka
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na gorącym tłuszczu. Kiedy się zarumieni zalewamy wodą i dodajemy kostkę pieczeniową oraz liście laurowe i ziela angielskie. Pieczarki dusimy z cebulką, dodajemy do mięsa. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Wszystko razem dusimy, kiedy będzie miękkie dodajemy posiekany koper, doprawiamy solą i pieprzem i zatrzepujemy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.01.2013 01:08
Pyszny. Do ziemniaków albo kaszy gryczanej idealny. Połączenie mięsa z pieczarkami bardzo mi odpowiada.
mela25 04.06.2012 08:26
smaczny
Iwusia 19.12.2011 22:12
smakowity
Angelika10 11.12.2011 22:27
pycha
Tika4444 09.11.2011 07:27
smakowity gulasz
RenataZ-et 10.10.2011 22:04
wyśmienity
Motorek 02.06.2011 08:31
super
Krystyna32 21.05.2011 07:42
pychotka
traktorek 18.05.2011 18:46
i do tego kasza mniam
mirosława4 15.05.2011 20:02
pyszny obiadek
Iwona51
Iwona51 08.05.2011 21:16
smaczne
IKrakowianka 06.05.2011 22:16
bardzo lubię taki gulasz z pieczarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak