Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona Polenta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszka kukurydziana 20 dag
mleko 600 ml
sól
pomidory 3 szt
cebula czerwona
papryka 2 szt
oliwa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona Polenta

kaszkę gotuj w mleku z silą,aż wchłonie cały płyn.nałóż do natłuszczonej formy keksowej.pomidory,cebulę,paprykę pokrój w kostkę i duś z oliwą.dopraw solą i pieprzem.zastudzoną kaszkę pokrój na plastry.ułóż na blasze posmaruj oliwą,i oprósz sypką kaszką.przygotowaną polentę piecz 20 min,w temp.180stopni,w czasie pieczenia obracaj paluszki z kaszki.podawać z sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak