Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
masło 250 g 2
jajko 2
cukier puder 0.5 szkalnki
galaretka pomarańczowa
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem

Biszkopt:
4 jajka
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mąki
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie pomału żółtka (cały czas miksując). Na koniec dodajemy mąke zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wlewamy do brytfanki i pieczemy 30 minut w temp 180*

Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy po 1 żółtku cały czas mieszając. Biszkopt przecinamy na pół i namaczamy spirytusem rozcieńczonym z wodą, a nmastępnie smarujemy dżemem, a na to dajemy polowę kremu. Przykrywamy biszkoptem i smarujemy go drugą częscią kremu (zostawiamy troche do dekoracji). Boki ciasta dekroujemy kremem i zalewamy galaretką, na galaretce również można zrobić wzorki lub napisy z kremu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 16.05.2012 21:38
pycha!;)
ziutula
ziutula 24.11.2011 17:42
jaki pyszny deserek...
Sylwia56
Sylwia56 14.11.2011 22:24
ekstra
iknkirke 06.11.2011 08:57
pycha
marchewka 22.08.2011 23:32
zjadłoby się... mniam
angelika14 24.06.2011 10:00
mniam
Misiabe 01.05.2011 11:38
Super!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak