Sposób przygotowania

Biszkopt:
4 jajka
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mąki
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie pomału żółtka (cały czas miksując). Na koniec dodajemy mąke zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wlewamy do brytfanki i pieczemy 30 minut w temp 180*

Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy po 1 żółtku cały czas mieszając. Biszkopt przecinamy na pół i namaczamy spirytusem rozcieńczonym z wodą, a nmastępnie smarujemy dżemem, a na to dajemy polowę kremu. Przykrywamy biszkoptem i smarujemy go drugą częscią kremu (zostawiamy troche do dekoracji). Boki ciasta dekroujemy kremem i zalewamy galaretką, na galaretce również można zrobić wzorki lub napisy z kremu

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    zjadłoby się... mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jaki pyszny deserek...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !