Sposób przygotowania

I czynność
3 czubate łyżki żelatyny zalać jedną szklanką wrzącej wody - rozmieszać
II czynność
Ubić 2 białka, dodać 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 1/3 cukru waniliowego, 1/3 szklanki żelatyny i wylać na tortownicę.
III czynność
Ubić 2 białka, dodać 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 1/3 cukru waniliowego, 1/3 szklanki żelatyny i kakao - wylać na tortownicę.
IV czynność
Ubić 1 szklankę śmietany dodając 3łyżki cukru, 1/3 szklanki żelatyny, 1.3 cukru waniliowego i wylać na wierzch.
V czynność
Rozpuścić galaretkę w jednej szklance wrzącej wody. Tężejącą galaretkę wylać na ubitą śmietanę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !