Sposób przygotowania

Ze składników na ciasto wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na 2 cześci. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i 1 część ciasta umieścić w formie do pieczenia. Piec około 17-20 minut w 180 C. W międzyczasie przygotować masę orzechową: orzechy posiekać na mniejsze części. Do rondelka dodać masło, cukier, miód. Rozpuścić, a na sam koniec dodać pokrojone orzechy. Gotować około 5 minut. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i 2 część ciasta umieścić w formie do pieczenia, a wierzch posmarować masą orzechową. Piec około 17-20 minut w 180 C.

Gdy błaty ciasta będą już przygotowane możemy zabrać się za przygotowanie kremu. Do rondelka wlać 1,5 szkl mleka i dodać margarynę. W pozostałym mleku rozpuścić budyń, mąke, dodać cukier i miód. Wszystko ze sobą połączyć. Przygotować budyń(pamiętajmy, aby go zagotować!).

Przekładanie(od spodu):
błat ciasta z masą orzechową
budyń
błat ciasta
polewa(można użyć gotowej polewy)

Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    prezentuje się przepięknie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczna
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super, choć orzeszki ziemne bardziej mi się ze snickersem kojarzą
  • 3
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    zgadzam się, że pyszny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    smacznie wygląda faktycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    agus198900

    wyśmienite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    as28

    pychotka mniam mnima
  • 1
    original
    Opublikowano

    lara

    rewelacja!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszne ciasto
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowite ciasto..pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !