Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Mielone\" szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprz-wołowe 0,5 kg
jajko 1 szt
sól, pieprz do smaku
papryczka chili 1/2 szt
pietruszka zielona 2 łyżki, usiekanej
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: \"Mielone\" szaszłyki

Do miski dodać mięso, wbić jajko, wsypać przyprawy, bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli i bułkę tartą. Wyrobić jednolitą masę. Na patyczki szaszłykowe nakładać porcje mielonego mięsa- najlepiej uformować klopsika, a następnie lekko go spłaszczyć i zrolować. Przygotowane szaszłyki smażyć na rogrzanym grillu. Najlepiej smakują podane z sosem, np. czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 01.05.2011 22:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak