Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg 2 szt, łącznie powinny mieć pona
marchewka ugotowana do dekoracji
cytryna do dekoracji
sałata kilka liści, do dekoracji
papryka do dekoracji
pietruszka zielona do dekoracji
Zalewa:
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
woda ponad 1 l
wrzątek 1/3 szkl
włoszczyzna
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie

Na samym początku przygotować wywar rybny- czyli do garnka wlać wodę, umieścić obrane warzywa i wypatroszone pstrągi, przyprawić. Gotować ,aż warzywa i ryby będą miękkie. Następnie z powstałego wywaru wyjąć ryby i warzywa, żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wrzącej wody. Dodać ją do wywaru. Wszystko wymieszać i schłodzić. Ryby pokroić na mniejsze części i ułożyć na półmisku, marchew pokroić w talarki ,paprykę- na mniejsze części, cytrynę w plasterki, sałatę poszarpać na mniejsze części. Rybę udekorować warzywami. Na sam koniec zalać lekko tężejącym wywarem rybnym. Umieścić w chłodnym miejscu. Podawać na drgui dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 28.04.2012 19:57
super
Gosia40 02.05.2011 20:42
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak