Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe żeberka z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe ponad 1 kg
sól, pieprz do smaku
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat do smaku
miód 2 łyżki
olej odrobina
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe żeberka z grilla

Mięso umyć, osuszyć. Posolić, popieprzyć. Miód wymieszać z olejem i pozostałymi przyprawami(czosnek obrać i przecisnąć przez praskę). Każde żeberko posmarować przygotowaną marynatą. Wstawić do lodówki na całą noc. Q następnym dniu usmażyć je na złoty kolor za pomocą grilla.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak