Sposób przygotowania

Podgrzać 0,5szkl mleka i dodać do niej drożdże oraz 2-3 łyżki cukru i łyżkę mąki.Wszystko wymieszać i rozczyn pozostawić do wyrośnięcia. Gdy jego objętość zwiększy się dwa razy dodać do niego jajka, pozostałe mleko, roztopione z 2-3 łyżkami cukru masło, mąkę i szczyptę soli i dokładnie wyrabiamy. Ważne żeby wszystkie składniki miały temp. pokojową. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy formując prostokąt, posypujemy cynamonem wymieszanym z pozostałym cukrem i ostrożnie zwijamy. Piec ok. 50-60 min w temp 180stopni. Po wyjęciu można udekorować kruszonka lub cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    paluszki lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !