Sposób przygotowania

Kurczaka zalewamy 2,5 litra zimnej ody,dodajemy kucharek i gotujemy,gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i kroimy w paski.Grzyby moczymy w wodzie.Makaron tniemy na kawałki i moczymy w wodzie.Na rozgrzany olej dajemy drobno pokrojone warzywa,osączone z wody grzyby,pędy bambusa i kiełki sojowe mieszamy i krótko podsmażamy,wszystko dodajemy do wywaru z kurczaka i gotujemy 10 min na średnim ogniu,doprawiamy sherry i przyprawą chińską.Wieprzowinę kroimy na paski,zalewamy sosem sojowym i odstawiamy na 20 min,obsmażymy na roztopionym maśle .Do zupy dodajemy polędwiczki obsmazone mięso z kurczaka makaron i doprawiamy do smaku przyprawą chińską.Zupę gotujemy na małym ogniu 5 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    bardzo ciekawa jeszcze takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !