Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalmary po grecku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary mrożone 50 dkg
ocet winny 1 szklanka
olej sojowy 1 szklanka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Goździki całe Prymat 2 szt
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kalmary po grecku

Kalmary rozmrażamy, myjemy i zbijamy tłuczkiem i kroimy na kawałki.Czosnek i cebulę siekamy.Do garnka wrzucamy wszystkie składniki dodajemy ocet i olej doprawiamy do smaku i dusimy aż kalmary będą miękkie.Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.12.2011 10:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak