Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuszki karmazynu 8 szt
tymianek 1 peczek
bazylia 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
oliwa 6 łyżek
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn w ziołach

Zioła opłucz, osusz i drobno posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z ziołami oraz oliwą. Cytrynę sparz, wytrzyj, pokrój w plasterki. Tuszki karmazynu opłucz i osusz. Ryby z jednej strony kilkakrotnie ponacinaj. Oprósz solą i pieprzem. W środku i na zewnątrz posmaruj mieszanką czosnku i ziół. W nacięcia włóż plasterki cytryny. Piecz na rozgrzanym grillu ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 24.11.2013 21:25
fajna rybka
dianix 09.08.2012 16:11
podoba mi się
Marta1986 11.07.2012 10:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak