Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z morelami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
jajko 2 szt
morele suszone 50 g
sól do smaku
natka pietruszki do smaku
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z morelami

Mięso mielone polecam zrobić samemu z mięsa od szynki. Wówczas cała pieczeń jest najlepsza. Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i podzielić na dwie części. Dobrze, żeby masa miała gęsta. Foremkę najlepiej keksówkę posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Połowę mięsa obtoczyć bułką tartą i włożyć do foremki. Położyć na wierzch morele i przykryć drugą połową mięsa również obtoczoną w bułce tartej.
Piec ok 1 godz w temperaturze ok 160 stopni.
Zamiast moreli można dodać większą ilość natki pietruszki.
Pieczeń polecam do kanapek na zimno. Pyszność.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.02.2014 20:04
fantastycznie wygląda
MagdaXXX 09.12.2013 16:36
reeeewelacja
Krystyna32 20.03.2013 17:08
ale pyszne
olkaaa 21.11.2012 08:48
bardzo fajna
Katarzyna59 26.07.2012 18:34
pyszna
berys18 04.07.2012 08:37
z pewnością pyszna
smakowita 17.06.2012 21:38
z pewnością smaczna !
agnieszka214 03.04.2012 15:50
apetyczna
Anna152 07.03.2012 08:41
mniam
junox 15.12.2011 10:47
świetna
calliope 07.12.2011 09:56
na pewno jest pyszna :)
Robert10 15.11.2011 09:30
wyśmienita
przejs 16.10.2011 12:00
pychota!
Sarenka 20.09.2011 09:09
Wyglada pysznie
Joanna108
Joanna108 01.09.2011 08:51
moje klimaty
Agnieszka/picola 07.08.2011 22:36
dobre
eduszo
eduszo 01.05.2011 23:13
Też robie pieczenie z morelami.
anemon 30.04.2011 20:39
Bardzo apetycznie wygląda Twoja pieczeń.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak