Sposób przygotowania

Mięso mielone polecam zrobić samemu z mięsa od szynki. Wówczas cała pieczeń jest najlepsza. Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i podzielić na dwie części. Dobrze, żeby masa miała gęsta. Foremkę najlepiej keksówkę posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Połowę mięsa obtoczyć bułką tartą i włożyć do foremki. Położyć na wierzch morele i przykryć drugą połową mięsa również obtoczoną w bułce tartej.
Piec ok 1 godz w temperaturze ok 160 stopni.
Zamiast moreli można dodać większą ilość natki pietruszki.
Pieczeń polecam do kanapek na zimno. Pyszność.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygląda Twoja pieczeń.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też robie pieczenie z morelami.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje klimaty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wyglada pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    pychota!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wyśmienita
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    na pewno jest pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczna
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    z pewnością smaczna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnością pyszna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ale pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    reeeewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fantastycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !