Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasto gotowane

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 op
rodzynki 100 g
mleko 0,5 l
margaryna Kasia 0,5 kostki
cukier 3/4 szkl
kasza manna 0,5 szkl
kakao 2 łyżki
aromat rumowy 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto gotowane

Mleko zagotować z cukrem i Kasią dodać kasze manną i kakao. Dodać aromat i gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje.
Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy lub formy keksówki. Posypać rodzynkami, wyłożyć masę czekoladową, wyrównać i znów posypać rodzynkami. Całość przykryć herbatnikami i lekko docisnąć. Kiedy wystygnie oblać polewą czekoladową i udekorować polewą białą lub wiórkami kokosowymi.

Moja rada: Rodzynki lepiej wymieszać z masą ponieważ herbatniki się odklejają.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola5 17.11.2013 21:05
Przepysznie brzmi. Mam nadzieję że wypróbuję na najbliższą niedzielę. Dzieci na pewno będą zachwycone. Świetny przepis :-)))
radek305
radek305 30.04.2011 22:55
ciasto te tez jest podobne do stefanki ktora robie
Olaa 30.04.2011 21:20
łał fajne
Olaa 30.04.2011 21:20
łał fajne
novita23 30.04.2011 21:12
apetyczne
patusia 30.04.2011 20:19
Świetne ciasto. Żałuję, że nie mam w domu kaszy manny bo bym zaraz zrobiła...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak