Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku ze śliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 1 szklanki
woda 1 szklanka
masło 4 dag
śliwki węgierki 4 dag
cukier 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku ze śliwkami

umyty ryż wsypać do wrzątku z częścią tłuszczu po kilku minut dodać mleko osolić do smaku i ugotować umyć i przepołowić śliwki oddzielić pestki naczynie wysmarować pozostałym tłuszczem wyłożyć połowę ryżu na nim ułożyć połówki śliwek posypać cukrem przykryć resztą ryżu powierzchnię potrawy posypać cukrem i polać śmietanę wstawić na kilka minut do piekarnika ryż można posypać cynamonem podawać na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak