Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo orzechowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy laskowe 13 dkg
śmietana kremówka 75 dkg
polewa czekoladowa 60 dkg
kawa rozpuszczalna 3 łyzki
cukier 10 dkg
rum 4 łyżki
herbatniki 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo orzechowe

Na bardzo małym ogniu zrumienić posiekane orzechy,polewę czekoladową połamać na małe kawałki. Śmietanę zagotować, dodać do niej kawę, cukier, rum i kawałki polewy po czym dokładnie wymieszać i gotową masę włożyć do lodówki na cztery godziny. Podłużną formę posmarować olejem i wyłożyć przeźroczystą folią. Masę czekoladową dokładnie wymieszać i wysmarować nią formę na przemian układając herbatniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 30.10.2011 19:54
jak z czekoladą to coś dla mnie
Dorian 06.09.2011 21:23
pysznosc
Juleczka20 22.05.2011 08:32
fajne
malaczarna23 19.05.2011 12:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak