Sposób przygotowania

Jaja, jogurt, cukier,cukier waniliowy,sok z cytryny i olej wymieszać. Łyżką wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do tortownicy i piec niecałą godzinę w 180stopniach. Po wyjęciu z pieca ostudzić. 50dkg śmietany ubić na sztywno po czym łyżką wsypywać sos waniliowy, przygotowany krem rozsmarować na cieście. Banany po obraniu pokroić w plasterki i ułożyć na kremie,tort włożyć do lodówki na półgodziny. Białą czekoladę połamać na kawałki i włożyć do rondelka po czym dodać 15dkg śmietany i masło i po stopieniu przestudzić. Polewę rozsmarować na torcie i jeszcze na półtora godziny dać do lodówki.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    mm..musi być pyszny
  • 5
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    to się torcik udał
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !