Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne krokiety w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżka
sól
pieprz
piwo jasne 1 szklanka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne krokiety w cieście piwnym

Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać do mięsa mielonego, doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Z masy formować kulki i lekko spłaszczać. Z mąki, jaja i piwa przygotować dość gęste ciasto. Kotleciki zanurzać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać natychmiast po wyjęciu z tłuszczu i osączeniu na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 29.06.2012 13:43
mniam
marzenciak1985 29.06.2012 13:39
mniam
eli82 13.06.2012 21:06
wow!
karolina1869 05.05.2012 15:48
dobre
jogobella23 23.04.2012 20:34
super
ewelina/bunia 06.12.2011 21:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak