Sposób przygotowania

Czekoladę połamac na kawałeczki. W garnku rozpuścić czekoladę z masłem i mlekiem. Często mieszać. Kiedy masa czekoladowa będzie już gładka dodac śmietanę. Masę zagotować i trzymać na ogniu przez około 30 minut. Masa ma nieco zgęstnieć.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać pianki, banany, winogrona, truskawki itp. i maczać w czekoladzie.
Smacznego!!!

--> podczas gotowania należy często mieszać. Jeśli gotujecie na gazie najlepiej podłożyć płytkę żaroodporną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !