Sposób przygotowania

Ciasto:
3 szklanki mąki
szklanka mleka
łyżeczka soli
3 dag drożdży
łyżeczka cukru
1,5 łyżki oleju



Dodatki:
40 dag pieczarek
1 duża cebula
szynka
kilka ząbków czosnku
pomidor
ser żółty
ketchup
oregano
pieprz
sól

Przygotowanie:

Drożdże rozpuszczamy z cukrem, następnie wlewamy mleko, olej oraz dodajemy sól. Wlewamy do mąki i zagniatamy gładkie ciasto, które następnie cienko wałkujemy i wykrawamy nożem kształt serca (z resztek mozemy zrobić mini pizze). Blaszke lekko smarujemy olejem i układamy na nim przygotowany spód pizzy.

Ciasto smarujemy ketchupem. Pieczarki wcześniej kroimy w plasterki, a cebulę w kostkę i razem przesmażamy na łyżce margaryny, doprawiając pieprzem i solą – układamy na pizzy. Kilka ząbków czosnku obieramy i przeciskamy, a następnie posypujemy nim pieczarki. układamy kilka plasterków szynki oraz kilka plastrów pomidora. Posypujemy startym serem i doprawiamy roztartym w dłoniach oregano. Pieczemy w temp 170* przez 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla moich dzieci doskonałe bedzie danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    idealna na wieczór we dwoje ;P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !