Sposób przygotowania

Skladniki mieszamy.Rekoma formujemy kule i zagniatamy ciasto,az stanie sie gladkie i nie bedzie kleilo sie do rak.Przykrywamy sciereczka i odstawiamy na godzine.Nastepnie dzielimy na 12-15 czesci i kazda cienka walkujemy,nadajac ksztalt okregu.
Olacki smazymy na rozgrzanej patelni 1-2 minut z kazdej strony,az ich brzegi beda lekko podsuszone.Zdejmujemy z ognia i ukladamy na talerzu

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    wlasnie szukalam jakis sprawdzony przepis!
  • 4
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    przepraszam bardzo pomylilam maki,chodzi o make pszenna;z kukurydzianej samej nie bardzo wychodzi...ja uzywam pszennej i tak do pol szklanki kukurydzianej
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajny przepis polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !